Για την πίτα

1 φλ. αλεύρι
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
3 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. νερό
3 φλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Λαδώνουμε ένα ταψί, (όχι μεγάλο) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στον φούρνο για 45′ περίπου.Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, μετά από 10 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα.

Ταιριάζει με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

πηγη e-simboules.gr

 

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.